WWW.URINEVERLIES.TOPLINK.BE
INCONTINENTIE / URINEZUUR - Home - Nadruppelen urine

 Urine nadruppelen

Nadruppelen mannen

Schudden, schudden en wachten, maar toch nadruppelen. En op de vijf mannen heeft last van ongewild urineverlies in de vorm van nadruppelen na plassen. Vlekken en geurtjes hebben een negatieve invloed op het sociale leven. Er zijn wel producten te koop waarbij deze hinder kan worden tegengegaan.

Nadruppelen is zeker geen ongemak dat alleen maar bij oudere mannen voorkomt. Het komt voor bij mannen van alle leeftijden, van 30 tot 80 jaar oud. Hierdoor schamen veel mannen zich en wordt hun sociale leven verstoord.

Post Micturition Dribbling

Post Micturition Dribbling (PMD) is de medische term voor nadruppelen urine waarbij enkel sprake is van een paar druppels urineverlies. Het gebeurt vooral als de penis wordt teruggeplaatst en de kleding weer wordt aangetrokken. Een kleine hoeveelheid urine blijft achter omdat de urinebuis zich niet volledig leegt door de omliggende spier. PMD is de meest voorkomende vorm van incontinentie bij mannen.

Nadruppelen en prostaat

Op oudere leeftijd wordt de prostaat meestal groter. Dit is normaal en heeft niets met prostaatkanker te maken. De prostaat kan de plasbuis dichtdrukken, waardoor je problemen krijgt met plassen. Ook blijken de spieren rond de uitgang van de blaas minder goed te werken. Je kunt hierdoor last hebben van nadruppelen of het gevoel hebben dat de blaas niet leeg is na het plassen.

Andere vormen van urineverlies zijn stressincontinentie, aandrangincontinentie en overloopincontinentie. Het is belangrijk het juiste incontinentiemateriaal te gebruiken om huidklachten te voorkomen. Er zijn producten speciaal voor mannen ontwikkeld.

Bij een onderzoek werden de volgende klachten het meest genoemd: nadruppelen (43%), moeilijk op gang komen van de plas (40%), een slappe straal bij urineren (40%), mictieproblemen als gevolg van een vergrote prostaat (25%) en regelmatige aandrang om te plassen (15%).

vouwfiets kopen - oatmeal diet - dakkoffer kopen - trampoline test - verkiezingen 2012 - maaltafels oefenen - mobilhome huren
 webdesign