WWW.URINEVERLIES.TOPLINK.BE
INCONTINENTIE / URINEZUUR - Home - Ochtendurine

 Ochtendurine

Ochtendurine

Onderzoek van urine is alleen volledig betrouwbaar als de urine op de juiste manier is opgevangen en bewaard. Als u ochtendurine moet inleveren, vraag dan om duidelijke richtlijnen. Lever de eerste urine in na de nachtrust. Deze ochtendurine is het meest geconcentreerd. Als er afwijkingen zijn in de urine, zijn die het beste te vinden in de ochtendurine.

Ochtendurine is vaak donker van kleur omdat je tijdens je nachtrust langdurig transpireert en niet drinkt.

Het beste monster wordt verkregen door eerst een beetje uit te plassen in de wc en daarna wat op te vangen in het potje. De rest kan gewoon weer in de wc.

Ochtendurine bewaren

In de ochtendurine zit een kleine hoeveelheid bacteriŽn. Als u de urine laat staan bij kamertemperatuur gaan deze groeien en vinden wij bij onderzoek de bacteriŽn die er later bij gekomen zijn. Bij kamertemperatuur is het onderzoek binnen een uur onbetrouwbaar. In de koelkast gaat deze groei langzamer, maar na 4 uur is ook ochtendurine uit de koelkast onbetrouwbaar.

Ochtendurine drinken

De meeste mensen vinden urine vies. Sommige mensen zijn een liefhebber van het gele vocht en drinken zelfs ieder ochtend bij het ontbijt. Ze spoelen en gorgelen de ochtendurine in hun mond als ze bijvoorbeeld keelpijn hebben. Sommigen gieten het in hun oor bij een oorontsteking. Anderen plassen op hun wratten. In Afrika gaan ze nog verder: daar doen ze koeienpis in de melk. Dit schijnt geluk te brengen.

pH ochtendurine

Normale pH van ochtendurine is 5-7, licht zuur tot neutraal. De urine is na een maaltijd basisch, rond een pH van 8. Dit komt door de grote maagzuurproductie maagsap. Een zuurdere urine (pH <5) wijst op diarree of diabetes mellitus. Bij suikerziekte maakt vetzuurverbranding de urine zuurder. Bij een basische ochtendurine, een pH hoger dan 7, kan er sprake zijn van een urineweginfectie. De aanwezigheid van bacteriŽn in de urine maakt deze basisch.

Wratten en ochtendurine

Iedere ochtend de eerste ochtend urine opvangen in een bakje en dit met een wattenstaafje op de wratten tippen. En binnen afzienbare tijd ben je van je wratten af.

Zwangerschapstest

De zwangerschapstest meet het zwangerschapshormoon hCG in de urine. Dit zwangerschapshormoon verschijnt in de urine als je in verwachting bent. De test gaat als volgt:

vouwfiets kopen - oatmeal diet - dakkoffer kopen - trampoline test - verkiezingen 2012 - maaltafels oefenen - mobilhome huren
 webdesign